Hummus z červené řepy

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hummus z červené řepy
Ingredience: 

2 střední řepy
1 citron
2 stroužky česneku
1 lžíce tahini - sezamové pasty
olivový olej
sůl, pepř

Postup: 

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 - 40 minut (při 180 stupních).

Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout. Vychladlou řepu přemístíme do misky a přidáme olivový olej, nasekaný česnek, trochu pepře, tahini pasty a šťávu z citronu a rozmixujeme!

Nejlépe chutná na čerstvém pečivu

Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.

Pekelně rychlé otáčky a dokonalé nože. Mixéry G21 Perfect Smoothie s nejlepším poměrem cena / výkon široko daleko.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
45 minut
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?