Houbová tlačenka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Houbová tlačenka
Ingredience: 

menší hrst sušených hub (shitake, jidášovo ucho, lesní houby, hlíva)
půl kostky uzeného tofu
práškový agar-agar
0,5 l vody
sojová omáčka

Postup: 

1) Pokud máte houby sušené, namočte do půllitru vody (alespoň na hodinu), jakmile nabydou, pokrájejte je na tenké nudličky, vraťte do nálevu, nechte projít varem.

2) Pokud máte houby čerstvé (hodí se lesní nebo hlíva, žampióny nemají příliš výraznou chuť), pokrájejte je na menší plátky a nechejte je v hrnci vydusit. Poté je zalijte vodou a nechejte projít varem.

Mezitím nastrouhejte tofu, přidejte do vývaru s houbám a dochuťtě solí či sójovkou. Nakonec přidejte agar-agar, chvilku povařte a odstavte z ohně. Nalijte do misek a nechte nejprve při pokojové teplotě a později v ledničce ztuhnout. Výborná je v klasickém podání s chlebem, octem a cibulí.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
15 minut + namáčení hub
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny