Fazolové karí s lilkem

Publikováno: 17. 09. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Fazolové karí s lilkem
Ingredience:

1 hrnek uvařených bílých fazolí
400 g loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 malý lilek
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
půl plechovky kokosového mléka
limetková šťáva
čerstvý koriandr

Postup:

Cibuli pokrájejte na drobno a na pánvi ji na řepkovém oleji pomalu smažte. Už do horkého oleje přidejte lžičku římského kmínu. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte na sekaný česnek a krátce společně orestujte. Přidejte lžičku koření garam masala, krátce nechte rozvonět. Přidejte loupaná a na menší kousky pokrájená rajčata, na menší kostky pokrájený lilek a nechte dusit, dokud lilek nezměkne a z rajčat se odpaří část vody.

Přilejte kokosové mléko, přidejte předem uvařené bílé fazole (mohou být i z plechovky), osolte, promíchejte a nechte asi 10–15 minut omáčku zredukovat na hustější konzistenci. Dochuťte solí, limetkovou štávou a na konec přidejte nasekanou nať čerstvého koriandru. Podávejte s rýží.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?