Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Publikováno: 10. 01. 2022   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Pomazánky
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Ingredience:

hrnek (či plechovka) bílých fazolí
2 lžíce řepkového oleje
8 – 10 sušených rajčat
sůl, chilli na dochucení

Postup:

Zbyly vám uvařené bílé fazole a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte tuto jednoduchou, ale dobře chutnající pomazánku. Hrnek uvařených fazolí (ideálně i se lžící vody, v nichž se vařily, či nálevu z plechovky), na menší kousky pokrájená sušená rajčata a 2 lžíce řepkového oleje (můžete také použít olej z rajčat, pokud je maté naložené) vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. Jelikož sušená rajčata bývají kvůli lepší konzervaci často nasolená, raději nesolíme předem, ale ochutnáme až po mixování a podle potřeby dochutíme. Příznivci pikantnějších chutí mohou přidat trochu práškového chilli koření. Podáváme s pečivem, případně na toastech či topinkách. Pomazánka vydrží v lednici zhruba 2 dny.

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
5 minut + příprava fazolí

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?