Čočka nakyselo

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Čočka na kyselo
Ingredience: 

100g suché čočky
lžička hladké mouky
citrón (případně ocet)
sůl
olej
větší cibule

Postup: 

Čočka nakyselo patří mezi prostá jídla našich předků, ale když se dobře ochutí a přidá barevná obloha, může to být bašta pro oči i jazyk. Čočku alespoň na dvě hodiny namočíme do studené vody. Tu potom slijeme, přidáme čerstvou (zbavíme se tak části nadýmavých látek) a dáme vařit. Mezitím na oleji osmahneme až do hněda nahruba nakrájenou cibuli. Tu pak vyjmeme na talíř a na pánvi v troše oleje zasmahneme hladkou mouku. Přidáme do měkka uvařenou čočku i částí vody, která s moukou po chvíli míchání utvoří hustou kaši. Osolíme a okyselíme citrónem nebo octem. Servírujeme s celozrným chlebem a sterilovanou okurkou, pro slavnostnější a zdravější pojetí nezapomeneme různou barevnou zeleninu.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
30 minut + namáčení čočky
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny