Cizrnové kari s dýní hokaido

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Cizrnové kari s dýní hokaido
Ingredience: 

1,5 hrnku uvařené cizrny (nebo obsah 1 plechovky)
1/4 střední dýně hokkaido
2 stroužky česneku
1-2 cm zázvoru
1 lžička kari koření
plechovka kokosového mléka
kokosový olej
limetka
1 hrnek jasmínové rýže

Postup: 

Cizrnu přes noc namočte. Ráno vyměňte vodu, lehce osolte a uvařte do měkka. Protože to trvá 80 - 90 minut, doporučuju si uvařit větší množství, část nechat v lednici (třeba na hummus) a část zamrazit. Pokud spěcháte, můžete využít cizrnu z plechovky.

Dýni hokaido pokrájejte na malé kostky, podobné velikosti, jako je cizrna. Na pánvi rozehřejte lžíci kokosového oleje a na středním plameni lehce posolenou dýni 5 minut opečte, aby částečně změkla. Přidejte česnek nasekaný na menší kousky a nastrouhaný zázvor, minutu restujte a vše zaprášete lžičkou kari koření. Doplňte okapanou cizrnou a zalejte kokosovým mlékem.

Za občasného míchání nechejte 10 minut zhoustnout omáčku, dýně mezitím úplně změkne. Zakápněte pár kapkami limetkové šťávy a těsně před koncem přidejte nasekanou nať koriandru. Vhodnou přílohou je lepivější druh rýže, jako je např. jasmínová.

Sháníte cizrnu? Kupte si ji ještě dnes online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?