Cizrnová omeleta

Publikováno: 03. 03. 2020   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Cizrnová omeleta
Ingredience:

120 g cizrnové mouky
250 ml vody
1/2 lžičky černé soli
pepř, volitelně prášek ze sušené cibule

Postup:

Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření. Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu a rozmíchejte na hladkou kaši bez hrudek.

Na nepřilnavou pánev nakapejte trochu oleje a otáčením jej rozprostřete po celé ploše. Nalijte připravené těsto a opékejte asi 3-4 minuty, až půjde omeleta otočit. Poté ji opečte z druhé strany opět cca 2 minuty. Různé obměny můžete vytvořit tak, že na oleji necháte osmahnout např. žampióny, měsíčky cibule, uzené tofu, pokrájené na menší kousky a opečené do křupava, hrášek a podobně.

Počet porcí:
1 porce
Doba přípravy:
10 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?