Cizrnová omeleta

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Cizrnová omeleta
Ingredience: 

120 g cizrnové mouky
250 ml vody
1/2 lžičky černé soli
pepř, volitelně prášek ze sušené cibule

Postup: 

Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření. Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu a rozmíchejte na hladkou kaši bez hrudek.

Na nepřilnavou pánev nakapejte trochu oleje a otáčením jej rozprostřete po celé ploše. Nalijte připravené těsto a opékejte asi 3-4 minuty, až půjde omeleta otočit. Poté ji opečte z druhé strany opět cca 2 minuty. Různé obměny můžete vytvořit tak, že na oleji necháte osmahnout např. žampióny, měsíčky cibule, uzené tofu, pokrájené na menší kousky a opečené do křupava, hrášek a podobně.

Počet porcí: 
1 porce
Doba přípravy: 
10 minut
Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?