Články

Vegetariánství

Vegetariánství

27. 12. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Vegetariánství je způsob stravování, kdy se jedinec vzdává konzumace masa a masných výrobků (včetně např. sádla či želatiny), motivovaný myšlenkou nezabíjet živé tvory pro lidskou obživu.

Robi plátky

Robi

05. 12. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Robi (neboli ROstliná lkovina) patří společně se seitanem a Klasem mezi alternativy masa na bázi obilovin. Je vhodné nejen pro vegetariány a vegany, ale také ty, kteří chtějí ozdravit svůj jídelníček nebo zhubnout.

Online kurz Rostlinný jídelníček vám odhalí taje rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Zjistěte víc o kurzu
Pistácie

Pistácie

  napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Pistácie mají méně kalorií než ostatní oříšky a k tomu obsahují vitamíny E a K. Nejčastěji prodávají pražené a solené, koupit ale můžete naturální verzi. Vyrábí se z nich také výborná zmrzlina, nebo se objevují jako posyp sladkých i slaných dezertů.

Para ořechy

Para ořechy

  napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Para ořechy jsou velmi kalorické, patří mezi nejtučnější ořechy. Nejzajímavější jsou obsahem selenu. Ten je však větších koncentracích toxický, takže pro para ořechy platí zásada často, ale menší množství.