Články

Irský mech

Irský mech

10. 04. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny
Mořská řasa zvaná Irský mech patří podobně jako známější agar mezi rostlinné alternativy želatiny. Narozdíl od agaru, který se musí alespoň krátce povařit, aby zhoustnul, se však Irský mech vařit nemusí a je tak jasným adeptem na použití i v živé (raw) kuchyni.
tempeh

Tempeh

24. 03. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Upravený tempeh je možné použít podle fantazie do těstovin, rizot, výborný je zapečený s bramborami nebo podušený s houbami. Pokrájený na tenké plátky a osmažený do křupava poslouží jako alternativa slaniny, marinovaný v sladko-pálivé omáčce je výbornou náplní do do burgerů.

Shitake

Shitake

14. 02. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Houby shitake se pyšní skvělou chutí a lákavou vůní. Shitake můžete dusit, smažit, grilovat i péct. Skvělé jsou v rizotech, těstovinách, miso polévce i houbových omáčkách.

kuchyň bez odpadu - zero waste

10 tipů pro kuchyň bez odpadu

04. 02. 2017   napsal/a: redakce | rubrika: Eko Bio Domov

I v Česku už se rozšiřují řady těch, kteří místo recyklace zastávají heslo “nejlepší obal je ten, který nevznikne”. Martina z projektu Love Your Home, kde se věnuje workshopům nebo šití znovupoužitelných pytlíků, se s námi podělila o deset tipů, jak u sebe doma začít s prvními kroky k “zero waste”.

Online kurz Rostlinný jídelníček vám odhalí taje rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Zjisti víc a získej 3 videa z kurzu
vlassky-orech.jpg

Vlašské ořechy

03. 04. 2016   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Vlašské ořechy jsou jako jediné ořechy bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Jsou přísadou do různého cukroví, využít se dají i ve slané kuchyni: namočte je společně se sušenými rajčata a poté nahrubo rozmixujte a použijte jako boloňskou omáčku na špagety.