Mixér ninja ve fotografiích: smoothie, pomazánky, tatarák a spol.

startujeme mixér

Život bez mixéru už si nedovedu představit. Zvlášť od doby, co jsem si pořídil výkonnou stolní mašinu, která namele semínka na mouku a zvládne i oříšková másla. Základy principy mixování a fígle, které se mi osvědčily, jsem už několikrát přestavil veřejně – na konferenci Welcome Heutagogy!, prvním Naučmese festu nebo na večeru Tribalka. A minulý týden, 17. února, premiérově také jako workshop Mixér ninja.

Stihli jsme připravit asi deset různých pochutin, mezi kterými nechyběly pamlsky ze sezamu, paštika s kešu ořechy nebo hořkosladké raw kuličky. Tři hodinky utekly jako voda. Ale jelikož dorazila i kamarádka Evka z Evenue Photography, můžete nahlédnout pod víko mixéru 🙂 a prohlédnout si fotky (pro originální velikosti foto rozklikněte).

A jak se workshop líbil účastníkům? “Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací, nápadů a skvělé byly ochutnávky mixovaných pokrmů. Nejvíce mi chutnal rajčatový tatarák a raw kuličky,” zhodnotila Mixér ninju návštěvnice Ivana. Příjemně překvapený jednoduchostí receptů i chutí byl i další dorazivší, Pavel: “Zjistil jsem, že dobré jídlo se dá vykouzlit i z několika surovin a s pomocí normálních přístrojů.

startujeme mixér
ještě chvíli a dostaneme tahini
sezamezán
sezamová pochoutka
baby špenát pro smoothie greenhorny
komu se nelení, tomu se zelení
Rákosníčkovo bahýnko
sušená rajčata a klíčky
paštika s kešu
ochutnávky
datlové lanýžky
rajčata na tatarák
tataráček namixován
... a rozhodně chutnal
nápoj zdraví z Podsá...ehm...konopí
slunečnicové semínko - vděčný pomazánkový základ
Tagy:
Smoothies
Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 15 let. V Řevnicích u Prahy vedu o víkendech kurzy vaření z rostlinných surovin, na kterých se naučíte připravovat recepty na pomazánky, polévky a hlavní jídla z luštěnin, rostlinných alternativ masa a zeleniny. Také se dozvíte tipy a triky k dochucování, klíčení, kvašení a každodenní praxi zdravého stravování. Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?