Nori

Nori

Nori je patrně nejznámější mořskou řasou, protože se využívá k přípravě sushi. Pěstuje se na sítích v chráněných zálivech u pobřeží, je obzvláště citlivá na čistotu vody. Sklízí se ručně a suší se pak na slunci. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminů A, B a C. Kromě sushi se používá v podobě vloček jako koření při vaření luštěnin, polévek či zeleninových jídel. Může se využít i za studena.

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?