Grapefruit

Grapefruit

Grapefruit, zkráceně grep, patří do rodiny citrusových plodů. Jedná se o křížence jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela, poprvé byl objeven na ostrově Barbados. Grapefruit obsahuje vysoké množství vitaminu C, B1 a K, samotný plod je napěchován blahodárně působícími přírodními flavonoidy. Plody grapefruitu podporují obranyschopnost, podle některých zdrojů také snižují hladinu cholesterolu v krvi a riziko rakoviny plic či žaludku. Pomáhají také při hubnutí a detoxikačních kúrách. Stejně jako další citrusové plody má ochlazující účinky na lidský organismus.

Z grapefruitových jadérek se získává extrakt, který má velmi všestranné využití. Má silně antibiotické účinky a dobře poslouží při zánětech, mykózách a kvasinkových onemocněních.

Tagy:   Kategorie: Potraviny

 

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

Související články

Spirulina

Spirulina
Pavel Ovesný   28. 02. 2018   Potraviny
Spirulina není řasa, ale sladkovodní sinice. Nachází se v jezerech v tropických a subtropických oblastech. Její popularita v posledních letech ale mnohonásobně převyšuje poptávku, proto se pěstuje (především v Japonsku).

Římský kmín

Římský kmín
Pavel Ovesný   04. 08. 2018   Potraviny
Římský kmín má s běžným evropským kmínem společný jenom vzhled. Dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým pokrmům (např. v populární kořenící směsi garam masala), vyskytuje se také v mexickém koření chilli con carne, našinec ho bude znát z receptu na hummus.