Silken tofu

Silken tofu je speciální druh velmi jemného natural tofu. Má příjemnou chuť a může mít měkkou, ale i velmi pevnou konzistenci. V kuchyni je skvělé především na přípravu různých krémů, při pečení nebo pro výrobu pomazánek či majonéz. Namarinované pak bývá společně se zeleninou součástí wok směsí, které můžete ochutnat v asijských restauracích.

Borůvkový tofu cheesecake

Borůvkový tofu cheesecake

13. 04. 2018   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Smíchejte mouku, sůl a olej vidličkou, dokud se dobře nepromíchá. Pak za stálého míchání pomalu přidávejte studenou (!) vodu. Rukama vypracujte těsto a hněte jej asi 2 minuty. Těsto umístěte na nelepivý … více

nákup v Sapě

Sapa: atmosféra Vietnamu, ráj exotických chutí a silken tofu za babku

23. 04. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Novinky

Jak zažít atmosféru Vietnamu a přitom nevytáhnout paty z Prahy? Vyražte na výlet do Sapy. Tahle tržnice, jíž se přezdívá “malá Hanoi“, je opředená řadou legend, na nichž je ovšem většinou jen málo pravdy. Třeba na té, že v jejím podzemí existuje něco jako paralelní svět jako v Kusturicově Undergroundu, kde sedí za šicími stroji stovky švadlen. Sapa je především velkoobchodní tržnicí, ale najdete v ní kromě obchodů také restaurace, kadeřnické salóny, školku a dokonce buddhistický chrám.

Sezamový krém se silken tofu

22. 04. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Sezamové semínko pomeleme nebo rozmixujeme na prášek, přidáme oloupané banány a silken tofu (použít se dá i obyčejné natural, ale nemá tak jemnou chuť). Rozmixujeme do hladka. Ty mlsnější asi budou chtít … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?