Zeleninový salát s uzeným tempehem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Zeleninový salát s uzeným tempehem
Ingredience: 

2 červené papriky
2 žluté papriky
5 malých rajčat
balíček oliv
uzený tempeh (1 kostka)
olivový olej
bazalka
citrón
celý pepř

Postup: 

Hutný a chutný salát vhodný díky nízkému zastoupení sacharidů a dostatku bílkovin a zdravého tuku jako večeře i pro ty, kteří během dne vydají spoustu energie. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na menší kostky, olivy přepůlíme, uzený tempeh také pokrájíme na kostky. Smícháme v misce dohromady, zakapeme šťávou z citrónu, omastíme panenským olivovým olejem a přidáme nadrobno natrhanou bazalku. Příznivci pikantnějších chutí můžou salát přikořenit čerstvě namletým pepřem.

Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?