Veganský tatarák

Publikováno: 15. 06. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Pomazánky
tatarak
Ingredience:

4 menší brambory ve slupce
3 lžícemi slunečnicových semínek
5 ks sušeného rajčete (nakládaného v oleji)
cibule
5 větších stroužků česneku
3 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hořčice,
lžíci kvalitní sojové omáčky
lžičku mletého kmínu
4 lžičky sladké a lžičku uzené papriky
sůl a pepř

Postup:

Uvařte 4 menší brambory ve slupce, nastrouhejte, zlehka rozmixujte s 3 lžícemi předem namočených slunečnicových semínek, cca 5 kousky sušeného rajčete (nakládaného v oleji), nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, 5 větších stroužků česneku, 3 – 4 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžíce hořčice, lžíci sójovky,lžičku mletého kmínu, 4 lžičky sladké a lžičku uzené papriky. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?