Tofu „čína“ s rýží

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Tofu „čína“ s rýží
Ingredience: 

balíček natural tofu, papriku, mrkev, cuketu, cuketu, čínské zelí, houby (žampióny, jidášovo ucho, shitake), koření (kari, koření na čínu)

Postup: 

Tento recept se dá různě obměňovat podle zeleniny a koření, které máme zrovna po ruce. Balíček natural tofu nakrájíme na tenké plátky a uprostřed ještě na půl a naložíme je alespoň na hodinu do kvalitní sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením dle chuti. V hluboké pánvi (nejlépe wok) pak okapané plátky tofu zprudka osmažíme z obou stran na oleji, dokud nedostanou zlatavou „kůrčičku“. Poté je vyjmeme na talíř a na oleji orestujeme zeleninu, kterou zrovna máme po ruce: např. papriku, mrkev, cuketu, cuketu, čínské zelí, popř. houby (žampióny, jidášovou ucho, shitake) nebo trochu oříšků (arašídy, kešu), okořeníme (kari, koření na čínu). Přidáme osmažené plátky tofu, promícháme a zalijeme sójovou omáčkou s kukuřičným škrobem či solamylem, rozmíchaným v troše studené vody. Za rychlého míchání chvíli ohříváme, dokud „omáčka“ nezhoustne. Podáváme s rýží.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?