Thajské vegan curry se sojovými kostkami

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Thajské vegan curry se sojovými kostkami
Ingredience: 

balení sojových kostek (100g)
středně velká cibule
2 lžíce červené curry pasty
velká plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
lžíci třtinového cukru
menší lilek
zelené fazolky
různě barevné papriky
1 chilli papričku
šťáva z půlky citrónu
několik lístků čerstvé bazalky

Postup: 

Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu. Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka.

Uvést do varu, přidat postupně česnek, třtinový cukr, lilek pokrájený na větší kosty, přepůlené fazolky (čerstvé nebo zmražené). Nechat vařit čtvrt hodiny, přidat šťávu z půlky citrónu, bazalku, zcezené sojové kostky a nechat ještě chvíli povařit. Vhodná příloha je jasmínová rýže.

Červenou i žlutou curry pastu a kokosové mléko koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
45 minut
Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?