Thajské vegan curry se sojovými kostkami

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Thajské vegan curry se sojovými kostkami
Ingredience: 

balení sojových kostek (100g)
středně velká cibule
2 lžíce červené curry pasty
velká plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
lžíci třtinového cukru
menší lilek
zelené fazolky
různě barevné papriky
1 chilli papričku
šťáva z půlky citrónu
několik lístků čerstvé bazalky

Postup: 

Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu. Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka.

Uvést do varu, přidat postupně česnek, třtinový cukr, lilek pokrájený na větší kosty, přepůlené fazolky (čerstvé nebo zmražené). Nechat vařit čtvrt hodiny, přidat šťávu z půlky citrónu, bazalku, zcezené sojové kostky a nechat ještě chvíli povařit. Vhodná příloha je jasmínová rýže.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny