Špagety s pórkovou omáčkou

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Špagety s pórkovou omáčkou
Ingredience: 

špagety

kostka uzeného tofu
2 stroužky česneku
půl pórku
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička cibulového prášku

Postup: 

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Já mám nejraději celozrnné špagety Alnatura.

Mezitím pokrájíme uzené tofu (musí být pevné, ideálně značka Sunfood) na drobné kostičky. Orestujeme je na 3 lžících olivového oleje dokřupava. Před koncem přidáme nadrobno posekaný česnek, který pouze necháme rozvonět. Tofu s česnekem odložíme z pánve. Na zbytku oleje orestujeme na tenká kolečka pokrájený pórek. Zasypeme ho lahůdkovým droždím, cibulovým práškem, několikrát promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo ještě lépe zeleninovým vývarem). Několik minut podusíme a zalijeme rostlinnou smetanou (já jsem v tomto případě použil domácí rýžový jogurt). Necháme 2 minuty společně provařit.

Na talíř naservírume špagety, polejeme omáčkou a dozdobíme tofu s česnekem. Kdo má rád pikantnější chutě, přidá ještě čerstvě namletý pepř.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny