Nepečený malinový dort

Publikováno: 29. 07. 2020   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Nepečený malinový dort
Ingredience:

400 g mandle
150 g datle
300 g malin nebo jahod
5 vypeckovaných datlí
100 g kokosového oleje

Postup:

Nejprve vytvoříme pevný korpus: mandle (popřípadě se hodí kešu nebo vlašské ořechy) namočíme na několik hodin do vody. Tu potom sceníme a ořechy společně s vypeckovanými datlemi rozmixujeme na hutnou hmotu. “Těsto” poté vtlačíme do formy na dort, kterou zaplníme zhruba z poloviny a pořádně pomačkáme. Po vychlazení až překvapivě dobře ztuhne.

Na krém si nejdříve rozpustíme kokosový olej. Lépe delší dobu při nižší teplotě, aby se jen roztopil a příliš nezahřál. V mixéru pak rozmixujeme datle (slouží jako sladidlo) a maliny a poté přidáme rozpuštěný kokosový olej a ještě krátce společně rozmixujeme. Stěrkou krém přemístíme na korpus a opatrně rozetřeme. Necháme několik hodin ztuhnout v lednici. Poté dort ještě můžeme dozdobit čerstvým ovocem.

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
30 minut + doba tuhnutí
Tagy:
Datle Mandle
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?