Raw čokoláda

publikováno: 19. 02. 2013   autor/ka: redakce
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Raw čokoláda
Ingredience:

Raw čokoláda

1 raw kakaové máslo (250 g)
1 raw kakaový prášek (227 g)
50 -70 g palmového cukru (podle požadované sladkosti čokolády)
5 kapek stevie (dodá sladkost, lze vynechat a přidat víc cukru)
lze přidat i vanilkové boby nebo kvalitní esenciální oleje na dochucení

Postup:

Máslo rozpustíme ve vodní lázni o teplotě 40-45 stupňů Celsia (abychom zachovali všechny cenné látky). Tekuté máslo dáme spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru a mixujeme na tekutinu, kterou lijeme do připravených formiček. Lze přidat jakékoli najemno nakrájené ořechy, drcené kakaové boby, goji, atd.

Tagy:
Kakao
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?