Polévka z červené řepy

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Polévka z červené řepy
Ingredience: 

větší cibule
2 mrkve
půl menší dýně hokkaido
3 červené řepy
1 petržel
kousek jablka
koření: bobkový list, nové koření, hřebíček
dochucení: sůl, ume ocet

Postup: 

Chcete-li polévku připravit, nejprve orestujte nakrájenou cibuli v hrnci s malým množstvím sezamového oleje a špetkou soli. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni hokkaidó, petržel, červenou řepu a malý kousek jablka - pohrávejte si s poměry a pokaždé získáte originál v závislosti na tom, kterou zeleninu se rozhodnete zdůraznit. Orestujte chvíli společně, přidejte sůl a zalejte horkou vodou, aby byla veškerá zelenina ponořená. V tomto okamžiku můžete přidat bobkový list, nové koření a celé hřebíčky. Vaříme pomalu pod poklicí po dobu 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a dochutíme ume octem. Vyjmeme koření a ponorným mixérem pak polévku rozmixujeme na hladký krém. Na talíři podávejte se zelenou oblohou, jako je třeba nakrájená čerstvá petrželka.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
3
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.