Polévka s adzuki a kukuřicí

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Polévka s adzuki a kukuřicí
Ingredience: 

menší cibule
předem uvařené adzuki (půl hrnku na osobu)
plechovková / mražená kukuřice (čtvrt hrnku na osobu)
zeleninový bujón (či domácí zeleninový vývar)

Postup: 

Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala jsem nakrájenou mrkev, lehce ji orestovala a přidala fazole, plechovkovou kukuřici, kostku zeleninového bujónu a zalila to horkou vodou. Vařila jsem polévku do změknutí cibule a potom ji ještě lehce dochutila. Podávala jsem ji s nasekanou petrželovou natí.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
20 minut + vaření fazolí
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny