Pečené hrušky plněné miso-tahini krémem

Recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Druh jídla: 
Pečené hrušky plněné miso-tahini krémem
Postup: 

Jednoduchý a přitom působivý dezert. Stačí překrojit hrušku na polovinu, vydlábnou jadérka a vytvořit důlky dostatečně velké na to, aby do nich vešla náplň. Vložte hrušky kůrou dolů do pečícímisky s asi půl šálkem vody, aby se zabránilo spálení. Smíchejte jednu čajovou lžičku tahini s jednou čajovou lžičkou rýžového sladu (či jiného "sirupového" sladidla) a půlkou lžičky sladkého bílého miso. Vložte směs do připravených důlků. Můžete přidat i trochu zbylé dužniny bez semínek. Misku překryjte víkem nebo alobalovou fólií. Pečte 30 minut na 200 °C a pak ještě 15 minut při 150 °C. Hrušky by měly být velmi měkké a doslova se rozplývat na jazyku.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?