Omáčka z shitake hub s těstovinami

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Omáčka z shitake hub s těstovinami
Ingredience: 

2 cibule
50 g sušených hub shitake
menší cuketa
lněné semínko
houbové koření
mletý kmín
lahůdkové droždí

Postup: 

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, aby nabobtnaly, poté je pokrájíme na tenší plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a smažíme na oleji do zlatohněda. Přidáme pokrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme houbovým kořením a mletým kmínem a podlijeme nálevem z hub. Ochutíme solí a kvalitní sojovou omáčkou a necháme dusit, mezitím najemno postrouháme cuketu a zamícháme do směsi. Cuketa se během 10 - 15 minut rozvaří a omáčku zahustí. Konzistenci ještě můžeme po stažení z ohně vylepšit trochou pomletého lněného semínka a lahůdkového droždí, které natáhnout část vody.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny