Langoše

recept přidal/a: Silvie Zemková
Langoše
Postup: 

Ze lžičky cukru, jednoho balení kvasnic a 4 deci teplého sójového mléka uděláme kvásek, který necháme kynout 5 minut v teple. Smícháme půl kg hladké mouky, lžičku sody, lžičku soli, přidáme kvásek a hnětačem pár minut propracujeme. Těsto necháme cca 3/4 hodiny v teple, poté jej vyválíme na tenký plát a větším hrníčkem vykrájíme kolečka. Ty pak osmažíme ve větší vrstvě oleje. Namažeme je česnekovou pastou, posypeme strouhaným veganským sýrem (Veganline, Tavenýr, Violife), jarní cibulkou a zakapeme kečupem. Z tohoto množství vyšlo asi 15 menších langošů.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?