Řepový burger

Řepový burger
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:

3 ks větší červené řepy
1 větší cibule
3 stroužků česneku
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 balíčku uzeného tofu
2 lžíce hrachové mouky
majoránka, sůl, pepř

Postup:

Která je nejlepší zelenina na rostlinný burger? Rozhodně červená řepa. Dobrá zpráva je, že je to levná a celoročně dostupná surovina, kterou dost možná máte i doma. Pojďme se do toho pustit.

Ovesné vločky zalijeme vroucí vodou, necháme několik minut nabobtnat.

Oloupeme cibuli, pokrájíme na drobno a necháme na pánvi zvolna smažit. Mezitím oloupeme červenou řepu a nastrouháme ji na hrubějším struhadle do mísy. K ní poté přistrouháme i uzené tofu.

Jakmile začne cibulka zlátnout, zaprášíme ji 2 lžícemi hrachové mouky, krátce společně orestujeme a přidáme na pánev nastrouhanou řepu a tofu z misky.

Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Vrátíme vše z pánve do mísa a necháme směs vystydnout.

Mezitím rozmixujeme nabobtnalé vločky a přidáme je do mísy. Přidáme protlačený česnek, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme.

Vytvarujeme burgery ručně nebo pomocí tvořítka a smažíme na oleji. Podávat je můžeme s vařením bramborem a zeleninovou oblohou nebo klasicky v housce.

Související recepty