Řepový burger

publikováno: 18. 08. 2021   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Řepový burger
Ingredience:

3 ks větší červené řepy
1 větší cibule
3 stroužků česneku
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 balíčku uzeného tofu
2 lžíce hrachové mouky
majoránka, sůl, pepř

Postup:

Cibulku osmažíme do zlatohněda, přidáme nastrouhané uzeného tofu, oloupanou řepu, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Necháme vystydnout.

Ovesné vločky zalijeme vroucí vodou, necháme několik minut nabobtnat a nahrubo rozmixujeme. Přidáme k červené řepě a zaprášíme 2 lžícemi hrachové mouky. Přidáme protlačený česnek, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Vytvarujeme karbanátky a smažíme na oleji.

Podávat je můžeme s vařením bramborem a zeleninovou oblohou nebo klasicky v housce.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?