Krémová květáková polévka

Recept přidal/a: Alena Teclová
Druh jídla: 
květáková polévka
Ingredience: 

středně velký květák
2 mrkve
1 petržel
1 brambora
100 g vařené cizrny
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky kari koření
1 čajová lžička mleté papriky
1/2 čajové lžičky chilli
1/2 čajové lžičky skořice
sůl a pepř podle chuti

Postup: 

Nejprve si připravte veškerou zeleninu. Květák rozdělte na malé růžičky, mrkev, petržel a bramboru pokrájejte na menší kousky. Zeleninu potom přemístěte na plech, přidejte cizrnu, posypejte směsí koření a zalijte olejem. Pečte v troubě přibližně 20 minut na 180 °C.

Po upečení vložte zeleninu do hrnce, zalijte asi litrem vody (záleží, jak chcete mít polévku hustou) a dalších 10 minut vařte. Po této době už by měla být všechna zelenina měkká, a tak celou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na zjemnění můžete použít rostlinnou smetanu.

TIP: Na vrch polévky ráda přidám opečené žampiony, polévka má pak ještě lepší chuť.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
45 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?