Krémová květáková polévka

Publikováno: 01. 07. 2021   Autor/ka: Alena Teclová
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Polévky
květáková polévka
Ingredience:

středně velký květák
2 mrkve
1 petržel
1 brambora
100 g vařené cizrny
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky kari koření
1 čajová lžička mleté papriky
1/2 čajové lžičky chilli
1/2 čajové lžičky skořice
sůl a pepř podle chuti

Postup:

Nejprve si připravte veškerou zeleninu. Květák rozdělte na malé růžičky, mrkev, petržel a bramboru pokrájejte na menší kousky. Zeleninu potom přemístěte na plech, přidejte cizrnu, posypejte směsí koření a zalijte olejem. Pečte v troubě přibližně 20 minut na 180 °C.

Po upečení vložte zeleninu do hrnce, zalijte asi litrem vody (záleží, jak chcete mít polévku hustou) a dalších 10 minut vařte. Po této době už by měla být všechna zelenina měkká, a tak celou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na zjemnění můžete použít rostlinnou smetanu.

TIP: Na vrch polévky ráda přidám opečené žampiony, polévka má pak ještě lepší chuť.

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
Květák

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?