Jablka s oříškovou polevou

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Jablka s oříškovou polevou
Postup: 

Když jsem před několika lety experimentoval s živou stravou, snídával jsem většinou jen ovoce. Docela rychle jsem shodil pěkných pár kilo, ale částečně i na úkor svalové hmoty. A taky jsem míval brzy po snídani znovu hlad. Vyřešili to zelené smoothies, ale toužil jsem ještě po typově odlišném jídle. A tak jsem přes posyp pokrájených jablek rozmixovaným mákem došel až k semínko-oříškové polevě, kterou můžete připravit v mnohých obměnách.

Tentokrát jsem do mixéru přidal malou hrst namočených mandlí, lžíci lněného semínka (přidá omega3 mastné kyseliny a taky polevu zahustí), 6-7 sušených datlí a lžíci karobu. Přidal jsem vodu, rozmixoval do hladka a zalil tím na talíři pokrájená jablka. Mňam!

Mandlové mléko a mandlové máslo, to je lahoda. Pořiďte si mandle ještě dnes.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?