Fíky podušené rumem

recept přidal/a: Eflo
Fíky podušené rumem
Ingredience: 

balení sušených fíků
pomeranč
ořechy (pekanov, vlašské, lískáče)
mletá skořice, 1-2 hřebíčky
rum dle chuti (určitě nešetřete :)

Postup: 

Fíky nakrájíme, zalijeme vodou, aby byly potopeny, přidáme hřebíček, skořici a rum. Pod pokličkou zvolna vaříme cc 7 minut. Fíky vodu z většiny nasáknou a vytvoří hustou sladkou štávu. Přidáme během vaření vodu, pokud by se vyvařila úplně. Podáváme s pomerančem, ořechy, polité vlastní šťávou!

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?