Fazolová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Fazolová polévka
Ingredience: 

100g suchých fazolí
4 velké brambory
větší cibule
paprika (koření)
kmín
bobkový list
nové koření
majoránka
hladká mouka
olej
sůl

Postup: 

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením vodu slijeme, doplníme čerstvou a vaříme se saturejkou nebo mořskými řasami (ty zmírňují nadýmání) do měkka. Poté ve větším hrnci na troše oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na menší kostky pokrájené brambory. Lehce zaprášíme paprikou a hladkou moukou, chvíli promícháme, aby se opražila, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření a zalijeme horkou vodou. Jakmile začnou brambory měknout, přidáme uvařené fazole i s trochou vývaru (v něm sice zůstane část nadýmavých látek, ale dodá polévce správnou chuť) a ještě společně povaříme, dokud brambory nezměknou úplně. Polévku můžeme zahustit rostlinnou smetanou nebo lahůdkovým droždím.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
3
Doba přípravy: 
25 minut + vaření fazolí
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?