Dýňové jáhloto

recept přidal/a: Domimika
Ingredience: 

Na 4 porce:

1 menší dýně Hokkaido
1 červená cibule
1 jarní cibulka
2 hrnky jahel
sůl
pepř
koření (oregano)
olej

Postup: 

Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na kousky. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a dáme péct cca na 30 minut doměkka.

Mezitím v hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme jáhly, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme 12-15 minut. (Po uvaření z jahel můžeme přebytečnou vodu slít.)

Polovinu upečené dýně rozmixujeme na pyré, promícháme s uvařenými jáhlami a dochutíme (solí, pepřem, oreganem či jiným kořením dle chuti).
Porce jáhlota ozdobíme upečenými kousky dýně.

Chutnalo vám?: