Dýňové jáhloto

recept přidal/a: Domimika
Dýňové jáhloto
Ingredience: 

1 menší dýně Hokkaido
1 červená cibule
1 jarní cibulka
2 hrnky jahel
sůl
pepř
koření (oregano)
olej

Postup: 

Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na kousky. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a dáme péct cca na 30 minut doměkka.

Mezitím v hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme jáhly, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme 12-15 minut. (Po uvaření z jahel můžeme přebytečnou vodu slít.)

Polovinu upečené dýně rozmixujeme na pyré, promícháme s uvařenými jáhlami a dochutíme (solí, pepřem, oreganem či jiným kořením dle chuti).
Porce jáhlota ozdobíme upečenými kousky dýně.

Máte chuť na kaši, jáhelník nebo jáhloto? Kupte si jáhly v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
4 porce
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?