Dýňové jáhloto

Ingredience:
1 menší dýně Hokkaido
1 červená cibule
1 jarní cibulka
2 hrnky jahel
sůl
pepř
koření (oregano)
olej
Postup:
Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na kousky. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a dáme péct cca na 30 minut doměkka.
Mezitím v hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme jáhly, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme 12-15 minut. (Po uvaření z jahel můžeme přebytečnou vodu slít.)
Polovinu upečené dýně rozmixujeme na pyré, promícháme s uvařenými jáhlami a dochutíme (solí, pepřem, oreganem či jiným kořením dle chuti).
Porce jáhlota ozdobíme upečenými kousky dýně.
Máte chuť na kaši, jáhelník nebo jáhloto? Kupte si jáhly v eshopu Grizly.cz.
Počet porcí:
4 porce
Chutnalo vám?:
Tagy:

inzerce - blendea - zdraví a síla přímo z přírody
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony