Dýňová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Dýňová polévka
Ingredience: 

menší dýně hokaido
kari koření
olej
sůl
volitelně smetana (klasická nebo rostlinná)

Postup: 

Dýni hokaido (obyčejná dýně se přiliš nehodí) očistíme, zbavíme semen a nahrájíme na menší kostky i se slupkou (ta změkne). Lehce ji orestujeme na olivovém oleji, osolíme, můžete také přidat kari nebo indické koření a zalijeme menším množstvím vody. Vaříme zhruba čtvrt hodiny, dokud dýně nezměkne, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme sójovou omáčkou a v případě potřeby zahustíme smetanou (vegani sójovou či ovesnou).

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?