Dýňová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Dýňová polévka
Ingredience: 

menší dýně hokaido
kari koření
olej
sůl
volitelně smetana (klasická nebo rostlinná)

Postup: 

Dýni Hokaido (obyčejná dýně se přiliš nehodí) očistíme, zbavíme semen a nahrájíme na menší kostky i se slupkou (ta změkne). Lehce ji orestujeme na olivovém oleji, osolíme, můžete také přidat kari nebo indické koření a zalijeme menším množstvím vody. Vaříme zhruba čtvrt hodiny, dokud dýně nezměkne, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme sójovou omáčkou a v případě potřeby zahustíme smetanou (vegani sójovou či ovesnou).

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny