Batáto-cizrnový salát s miso rýží

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Batáto-cizrnový salát s miso rýží
Ingredience: 

1 menší cibule
středně velká batáta (sladký brambor)
hrnek předem uvařené cizrny
1/2 lžička soli a 1/2 lžička skořice
2 lžíce sezamového oleje

příloha:
celozrnná rýže
rýžové miso

Postup: 

Nejprve jsem nakrájela jednu malou cibuli nadrobno, jednu středně velkou batátu (sladký brambor) na menší kostky a smíchala je v misce se šálkem vařené cizrny, 1/2 lžičkou soli, 1/2 lžičkou skořice a 2 lžícemi sezamového oleje. Směs jsem umístila na plech se silikonovou pečicí podložkou a pekla ho na 200 °C v předehřáté troubě asi 40 minut. Tento mix jsem servírovala s celozrnnou rýží, kterou jsem vařila ve vodě ochucené rýžovým misem (asi 1 šálek zrna na 1 1/2 šálku vody a pomocí 2 lžičky misa). Zajímalo by mě, jestli někdo předtím měl bláznivý nápad vařit rýži v miso bujónu, ale chutná překvapivě jako risotto :)

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny