MMA zápasník, lékařka i majitelé azylové farmy. Síla soucitu ukazuje české vegany

Seriál Síla soucitu

Ukázat široké veřejnosti, že veganství není jen životním stylem úzké skupiny alternativců nebo trendem mladé generace, ale že vegan či veganka může být opravdu kdokoliv. Takový cíl si vetkli tvůrci projektu Síla Soucitu z brněnské aktivistické organizace Kolektiv pro zvířata z.s. Ta má na svém kontě řadu ročníků VeganFestu, projekt Nedělej rozdíly i různé další happeningy. Vizuální podobu sérii vetknul režisér a střihač Jan Fuksa, který má na svém kontě hudební klipy, spoty pro festivaly a divadla i kampaně pro neziskové organizace.

Co vás v seriálu čeká? Důkaz, že veganem může být i zápasník v MMA. Pavel Salčák je jím už patnáct let. Nebo tento životní styl mohou preferovat i lékaři, kteří se v lidské biologii vyznají podstatně více než většina běžných smrtelníků. Ve dvou reportážích také nakouknete na život na dvou azylových farmách. Jejich majitelé se mají co otáčet, aby se vedle svých svěřenců postarali také o své potřeby.

Chybět pochopitelně nemůže ani exkurze v kuchyni. Jednou z hrdinek je Pavla Drlíková, která stojí za vyhlášenou brněnskou restaurací Die Küche. Ta loni vyhrála titul o nejlepší veganskou restauraci v ČR a Pavla pak letos i soutěž o nejlepší veganské menu. Poslední díl se pak věnuje českým velkochovům. Smutný právě tím, že v podstatě jen dokumentuje svět za zdmi hal, ve kterém jsou v souladu se současnou legislativou živé bytosti jen součástkami na maso a výrobní jednotky na mléko a vejce.

Seriál Síla Soucitu můžete shlédnout na facebookovém a youtube kanálu Kolektivu pro zvířata. Má také svůj samostatný web, který najdete na adrese silasoucitu.cz.

Vznik seriálu a jeho další propagaci můžete také podpořit darem skrze dárcovský web www.darujme.cz/projekt/1203579

publikováno: 24. 11. 2020   napsal/a: redakce

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗V kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?