Zelo-bramborové sabdží

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Zelo-bramborové sabdží
Ingredience: 

1/2 hlávky většího nebo 1 hlávka menšího bílého hlávkového zelí
5 až 7 středně velkých brambor,
2 rajčata
2 cm zázvoru,
2 – 3 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
po 1/2 lžičce kurkumy, mlétého koriandru, garam masala
chilli paprička nebo chilli prášek podle chuti

Postup: 

Na rozpáleném oleji zpěníme římský kmín. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přidáme jedně nastrouhaný zázvor a česnek, na chvíli orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a pokud stojíme o pálivější verzi a také dvě menší chili papričky. Po zhruba dvou minutách, restujeme asi 2 minuty. Přidáme kurkumu, garam masala a mletý koriandr. Restujeme asi 2 minuty nebo dokud rajčata nezměknou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory a zelí, osolíme a dusíme do změknutí. Podlijeme půl hrnkem vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
40 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny