Veganské boloňské špagety

Ingredience:
200g kvalitních špaget
50g sojového granulátu
4 velká rajčata
50g sušených rajčat
3 stroužky česneku
olivový olej
bazalka, oregáno
Postup:
Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté zcedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.
V mixéru rozmixujeme čerstvá rajčata se sušenými a česnekem. Na olivovém oleji orestujeme sojový granulát, zalijeme rozmixovanými rajčaty, promícháme a necháme chutě spojit. Směs odstavíme z plamenu a natrháme do ní (nejlépe čerstvou) bazalku a oregáno. Mlsné jazýčky mohou na špagety s omáčkou nastrouhat ještě veganský sýr (např. Veganline nebo Cheezly).
Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Chutnalo vám?:

zjisti víc
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony