Tempehové burgery

Publikováno: 02. 07. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Tempehové burgery
Ingredience:

balení tempehu

marináda:
50 ml javorového sirupu,
2-3 kapky tekutého kouře
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky

obloha
houska

Postup:

Připravíme si marinádu, ve které smícháme 50 ml javorového sirupu, 2-3 kapky tekutého kouře, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sušeného česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky. Případně si můžete obměnit jednotlivé ingredience podle vašich chuťových preferencí. Tempeh pokrájíme na tenké plátky a necháme je marinovat alespoň hodinu. Plátky pak rozeskládáme na plech na pečící papír (případně potřeme zbytkem marinády) a pečeme 15 minut na 180 °C. Po 15 minutách jej obrátíme. Servírujeme v housce se zeleninou pokrájenou na plátky a karamelizovanou cibulkou ala burger.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
30 minut + marinování tempehu
Tagy:
Tempeh

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?