Špagety s tofu a sezamezánem

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Druh jídla: 
Špagety s tofu a sezamezánem
Ingredience: 

balíček kvalitních špaget (200g)
uzené tofu
sušená rajčata
olivy
popř. naklíčené semínka, mungo

40g sezamové semínko
20g lahůdkové droždí
sůl

Postup: 

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte špagety i s trochou vody z hrnce, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na drobné kousky pokrájená sušená rajčata a olivy a máte-li, přidejte trochu naklíčených semínek.

Sezamezán - sezamové semínko (neloupané má více minerálů a vitaminů) pomeleme v mlýnku na mák, promícháme s lahůdkovým droždím v poměru 2:1 a osolíme. Zamícháme do ještě teplých špaget.

Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?