Rychlá curry omáčka se seitanem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Rychlá curry omáčka se seitanem
Ingredience: 

seitan, červená curry pasta, kokosové mléko, bambusové výhonky, citrón, olej

Postup: 

Předem připravený seitan (cca 200 gramů) nakrájíme na kostičky, orestujeme jej na oleji. Přidáme polévkovou lžíci červené curry pasty (v Česku je rozšířená např. značka Thai Pride), zhruba minutu promícháme se seitanem, až se začne šířit její vůně, zasypeme nakrájenými bambusovými výhonky a zalijeme plechovkou kokosového mléka. Krátce povaříme, okyselíme citrónem a případně dochutíme podle osobních preferencí. Podáváme s jasmínovou rýží.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.