Raw karbanátek z pekanových ořechů

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Raw karbanátek z pekanových ořechů
Ingredience: 

1 hrnek pekanových ořechů
1/2 šálku lněného semínka
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce jablečného octa
půl lžičky chilli vloček
sůl podle chuti

Postup: 

Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je z mojí zkušenosti vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další ingredience (já jsem přidal navíc oproti knížce Vegan v kondici, odkud recept pochází, ještě lahůdkové droždí a špetku drceného kmínu). V opačném případě může zůstat pár nerozmixovaných větších kousků ořechů. Z tohoto množství budou dva středně velké karbanátky. Pro živou variantu je stačí vytvarovat a rovnou servírovat. Je také možné ho upéct, cca 30 minut při teplotě do 150°C nebo zlehka osmahnout z obou stran na pánvi, ale pak ztratí spoustu prospěšných živin. Jako příloha se hodí zeleninový salát, s jedním karbanátkem vydá za poctivou večeři i pro většího hladovce.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.