Raw karbanátek z pekanových ořechů

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Raw karbanátek z pekanových ořechů
Ingredience: 

1 hrnek pekanových ořechů
1/2 šálku lněného semínka
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce jablečného octa
půl lžičky chilli vloček
sůl podle chuti

Postup: 

Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je z mojí zkušenosti vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další ingredience (já jsem přidal navíc oproti knížce Vegan v kondici, odkud recept pochází, ještě lahůdkové droždí a špetku drceného kmínu). V opačném případě může zůstat pár nerozmixovaných větších kousků ořechů. Z tohoto množství budou dva středně velké karbanátky. Pro živou variantu je stačí vytvarovat a rovnou servírovat. Je také možné ho upéct, cca 30 minut při teplotě do 150°C nebo zlehka osmahnout z obou stran na pánvi, ale pak ztratí spoustu prospěšných živin. Jako příloha se hodí zeleninový salát, s jedním karbanátkem vydá za poctivou večeři i pro většího hladovce.

Pořiďte si pekanové ořechy v eshopu Grizly.cz ještě dnes.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?