Rajská polévka

Recept přidal/a: redakce
Druh jídla: 
Rajská polévka
Ingredience: 

větší cibule cibule
400 g čerstvých rajčat (popř. plechovky)
5ks sušených rajčat (volitelně)
zeleninový bujón
sůl a pepř
hrst lístků bazalky

Postup: 

Rajská patří mezi polévkové klasiky. Za její oblíbeností jistě stojí i fakt, že zralá rajčata jsou jedním z nejlepších zdrojů oné páté chuti, zvané umami.

Příprava rajské polévky nezabere víc než 20 minut. Na dvou lžících oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájená rajčata (pokud používáte čerstvá, nejdříve je spařte a oloupejte), půl litru vody, zeleninový bujón (1 kostku nebo lžíci sypkého) a osolte. Vydatnější chuť získáte, pokud přidáte několik drobně pokrájených sušených rajčat.

Vařte zhruba čtvrthodinku a poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte bazalkou a čerstvě mletým pepřem.

Pokud už se vám klasika přejedla, vyzkoušejte pikantní thajskou rajčatovou polévku nebo delikatesní polévku ze sušených rajčat.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
3
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?