Rajčatová polévka

recept přidal/a: redakce
Ingredience: 

větší cibule cibule
400 g čerstvých rajčat (popř. plechovky)
5ks sušených rajčat (volitelně)
zeleninový bujón
sůl a pepř
hrst lístků bazalky

Postup: 

Na dvou lžících oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte rajčata (pokud používáte čerstvá, spařte je a oloupejte), půl litru vody, zeleninový bujón (1 kostku nebo lžíci sypkého) a osolte. Vydatnější chuť získáte, pokud přidáte několik drobně pokrájených sušených rajčat. Vařte zhruba čtvrthodinku a poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte bazalkou a čerstvě mletým pepřem.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
3
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny