Hrášková krémová polévka

Publikováno: 30. 03. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Polévky
Hrášková krémová polévka
Ingredience:

1 cibule
balení mraženého hrášku (většinou 350 – 500g)
300ml zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón + horká voda)
rostlinná smetana (volitelně)
sůl, pepř

Postup:

Na oleji osmažce nadrobno nakrájenou cibuli (alternativně můžete využít pórek). Jakmile začne zlátnout, přidejte jedno balení mraženého hrášku a zalijte a) zeleninovým vývarem nebo b) horkou vodou se zeleninovým bujónem tak, aby voda sahala cca 1cm nad hrášek, jinak by byla polévka hodně řídká. Vaříme do 10 minut, aby hrášek zůstal zelený. Rozmixujeme tyčovým mixérem, krém můžeme zjemnit a dohustit rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem. K polévce si připravíme domácí krutóny z opečených kostiček chleba.

Počet porcí:
3
Doba přípravy:
25 min
Tagy:
Hrách

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?