Mexické fazole s tofu

Publikováno: 27. 12. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Mexická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Mexická pánev s tofu
Ingredience:

1 velká cibule
kostka uzeného tofu
hrnek uvařených fazolí (popř. z konzervy)
půl hrnku mražené nebo sterilované kukuřice
2 rajčata
olej
sůl
mexické koření (popř. sladká a pálivá paprika, římský kmín, chilli)
naklíčené fazole mungo na ozdobení

Postup:

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, o chvíli později orestujeme také na menší kostky pokrájené tofu. Zaprášíme kořením, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme fazole, kukuřici, sůl, občas zamícháme a nakonec přidáme na kostky nakrájená rajčata.

Alternativou je také směs lehce podlít (vodou nebo lákem z fazolí) a po stažení z ohně zahustit lahůdkovým droždím nebo čerstvě namletým lněným semínkem. Servírujeme s chlebem.

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut + vaření fazolí

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?