Lilkový tatarák

Recept přidal/a: Natálie Hrubá
Druh jídla: 
Lilkový tatarák
Ingredience: 

1 větší lilek
4 stroužky česneku
1 cibule
2 měkká rajčata
1 menší paprika
olivový olej
3 lžíce rajčatové passaty
sůl, pepř, sladká paprika mletá

Postup: 

Možná jste zaznamenali, že čím dál více restaurací nabízí rostlinné alternativy k běžným oblíbeným jídlům z živočišných produktů. Jedním z nich je například lilkový tatarák, který se ve světové gastronomii těší velké oblibě a pomalu se stává populárním předkrmem v restauracích. Není se čemu divit, tahle dobrota si svou slávu zaslouží. Dobrou zprávou je, že si lilkový tataráček můžete připravit snadno i doma. Jak na to?

Lilek nakrájíme na kolečka a necháme vypotit. Potom jej spolu s rajčaty, paprikou, cibulí nakrájíme na drobné kostičky. Ve vyšší pánvi necháme rozpálit olej, na kterém orestujeme cibulku do zesklovatění. Poté přidáme zbytek nakrájené zeleniny a za občasného míchání necháme zeleninu změknout. Poté snížíme teplotu a vmícháme passatu, prolisovaný česnek a koření. Na mírném ohni zlehka promícháváme, dokud se suroviny nepromísí. Chuť lahodného baklažánového tataráčku nejlépe vynikne na topinkách.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?