Karbanátky z červené řepy

Recept přidal/a: Kosmetika hrou
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Karbanátky z červené řepy
Ingredience: 

2 hrnečky nastrouhané mrkve, může být i jiná zelenina (já používám drť z odšťavňování)
2 plné lžíce namletých lněných semínek - zalijeme horkou vodou a necháme odstát
1,5 hrnku mouky (rýžové, špaldové, krupičky atd.)
2 malé cibule

kořeníci varianty
chilli
zázvor
česnek
sojová omáčka
sezamová semínka
citron

nebo
česnek
majoránka
petržel
sojová omáčka
oregano
bazalka

Postup: 

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady dle vašeho výběru. Kouzlo je v dochucení, směs ochutnejte a přidejte podle jednoho z tipů z okýnka ingrediencí.

Se směsi tvoříme bochánky. Vložíme je pak na pečící papír do předem vyhřáté trouby asi na 160 stupňů a pečeme zhruba 20 minut. Doporučuji nejdříve dát na zkoušku pouze 2 karbenátky a uvidíte, zda je konzistence oka a dobře se peče.

Méně zdravější, ale více chutnější variantou je smažení karbanátků ve vyšší vrstvě oleje. Výborné jsou s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Hledáte další inspiraci? Koukněte na náš speciální článek o různých druzích karbanátků bez masa?

Počet porcí: 
4 porce
Doba přípravy: 
1 hodina
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?