Zeleninové karbanátky z drti po odšťavňování

recept přidal/a: Kosmetika hrou
řepové karbenátky
Ingredience: 

2 hrnečky nastrouhané mrkve, může být i jiná zelenina (já používám zbytkyz odšťavňování)
2 plné lžíce namletých lněných semínek - zalijeme horkou vodou a necháme odstát
1,5 hrnku mouky (rýžové, špaldové, krupičky atd.)
2 malé cibule

chilli
zázvor
česnek
sojová omáčka
sezamová semínka
citron

nebo
česnek
majoránka
petržel
sojová omáčka
oregano
bazalka

Jsou možné různé variace.

Postup: 

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady dle vašeho výběru. Kouzlo je v dochucení, směs ochutnejte a přidejte podle jednoho z tipů z okýnka ingrediencí.

Dáme na pečící papír do vyhřáté trouby asi na 160 stupňů a pečeme asi 20 minut. Doporučuji nejříve dát na zkoušku pouze 2 karbenátky a uvidíte, zda je konzistence oka a dobře se peče.

Počet porcí: 
4 porce
Doba přípravy: 
1 hodina
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?