Karbanátky z červené řepy

Publikováno: 11. 07. 2019   Autor/ka: Kosmetika hrou
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
repove-karbanatky.jpg
Ingredience:

2 hrnečky nastrouhané mrkve, může být i jiná zelenina (já používám drť z odšťavňování)
2 plné lžíce namletých lněných semínek – zalijeme horkou vodou a necháme odstát
1,5 hrnku mouky (rýžové, špaldové, krupičky atd.)
2 malé cibule

kořeníci varianty
chilli
zázvor
česnek
sojová omáčka
sezamová semínka
citron

nebo
česnek
majoránka
petržel
sojová omáčka
oregano
bazalka

Postup:

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady dle vašeho výběru. Kouzlo je v dochucení, směs ochutnejte a přidejte podle jednoho z tipů z okýnka ingrediencí.

Se směsi tvoříme bochánky. Vložíme je pak na pečící papír do předem vyhřáté trouby asi na 160 stupňů a pečeme zhruba 20 minut. Doporučuji nejdříve dát na zkoušku pouze 2 karbenátky a uvidíte, zda je konzistence oka a dobře se peče.

Méně zdravější, ale více chutnější variantou je smažení karbanátků ve vyšší vrstvě oleje. Výborné jsou s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Hledáte další inspiraci? Koukněte na náš speciální článek o různých druzích karbanátků bez masa?

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
1 hodina

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?