Hustá zelňačka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hustá zelňačka
Ingredience: 

250g kysaného zelí
3 velké brambory
namočené sušené houby
větší cibule
paprika (koření)
kmín
bobkový list
nové koření
hladká mouka
olej
sůl

Postup: 

Přes noc anebo alespoň na pár hodin necháme ve studené vodě namočit houby - kromě lesních se šikne třeba také jidášovo ucho. Ve větším hrnci osmažíme na oleji dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na menší kostky pokrájené brambory. Orestujeme za stálého míchání, zaprášíme paprikou a nakonec hladkou moukou. Osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření, zalijeme horkou vodou a přidáme propláchnuté kysané zelí. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Pokud jsme přidali hodně vody, můžeme zahustit smetanou (ve veganské verzi rostlinnou).

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny