Hustá zelňačka s houbami

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Ingredience: 

250g kysaného zelí
3 velké brambory
namočené sušené houby
větší cibule
paprika (koření)
kmín
bobkový list
nové koření
200ml rostlinné smetany
olej
sůl

Postup: 

Přes noc anebo alespoň na pár hodin necháme ve studené vodě namočit houby - kromě lesních se šikne třeba také jidášovo ucho. Ve větším hrnci osmažíme na oleji dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na menší kostky pokrájené brambory. Orestujeme za stálého míchání, zaprášíme paprikou a nakonec lžící hladké mouky. Osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření, zalijeme horkou vodou a přidáme propláchnuté kysané zelí. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec zahustíme rostlinnou smetanou (sojovou, ovesnou...).

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny