Houbový guláš

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Houbový guláš
Ingredience: 

2 velké cibule
500g lesních hub (alternativně hlíva)
3 stroužky česneku
200g rajčatového protlaku
koření: sladká + pálivá paprika, kmín, bobkový list, nové koření
sůl nebo sypký zeleninový bujón
lahůdkové droždí

Postup: 

Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší kousky. Podlejeme 100 ml vody a na mírnějším plameni a za občasného míchání necháme dusit. Ochutíme lžičkou soli nebo lžící sypkého zeleninového bujónu a přidáme 2-3 bobkové listy.

Až houby změknou, přidáme rajčatový protlak a 2 lžíce lahůdkového droždí a dusíme za občasného míchání dalších 10 minut. Na konci dochutíme solí, případně sójovou omáčkou. Podáváme s pokrájenými plátky čerstvé cibule, s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?