Houbové jáhloto

Ingredience:
200g jáhel
velká cibule
houby (lesní, hlíva, ale využít se dají i chuťové méně výrazné žampióny)
cuketa
Postup:
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a vaříme do poloměkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme. Zasypeme na menší plátky nakrájenými houbami a necháme vydusit většinu vody. Jáhly zcedíme, přidáme k houbám a krátce dusíme společně, aby se chutě obojího spojily. Na talíři podáváme s okurkem nebo zeleninovou oblohou, můžeme posypat veganským sýrem nebo tofu.
Máte chuť na kaši, jáhelník nebo jáhloto? Kupte si jáhly v eshopu Grizly.cz.
Počet porcí:
2
Doba přípravy:
30 minut
Chutnalo vám?:

zjisti víc
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony