Čočka s jasmínovou rýží

recept přidal/a: Silvie Zemková
Čočka s jasmínovou rýží
Ingredience: 

větší cibule
300g rajčatové pyré
předem uvařenou čočku
2 PL kokosu
koření: kurkuma, zázvor, kari pasta, římský kmín
česnek

Postup: 

Osmažit na oleji větší cibuli pokrájenou na drobno, přidat po lžičce kurkumu a zázvor, lžíce červené kari pasty, sůl, 2 lžíce kokosu namočeného v trošce vody, špetku římského kmínu. Přidat cca 300 g rajčatového pyré povařit a nakonec pár stroužků nastrouhaného česneku a zrhuba 300g předem uvařené čočky. Podíváme s rýží.

Červenou, zelenou, žlutou, hnědou i černou čočku koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?