Chlupaté knedlíky s tofu “slaninkou”

Publikováno: 24. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Chlupaté knedlíky s tofu slaninou
Ingredience:

600 g brambor
cca 200 g polohrubé mouky
sůl

1 velká cibule
půl sáčku kysaného zelí
1 balíček uzeného tofu

Postup:

Česká klasika ve veganské verzi bez vejce a uzeného. Brambory oloupáme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli uležet, vymačkáme přebytečnou vodu a vodu odlijeme. Přidáme mouku, sůl a pořadně promícháme. Měla by vzniknout tužší hmota, aby se knedlíky ve vodě nerozpadaly. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky (případně je dotvarujeme v rukách), po vložení do hrnce je podebereme. Vaříme je zhruba 10 minut, kdy by měly vyplavat na hladinu.

Mezitím si pokrájíme uzené tofu na malinké kostičky (cca 2x2mm) a orestujeme je na oleji, dokud se na nich nevytvoří křupavá kůrčička. Zatím je odložíme na talíř, oloupanou cibuli pokrájíme na měsíčky, necháme pomalu smažit na oleji. Po několika minutách přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Fajšmekři mohou na konci cibulku lehce zakápnout octem.

Chlupaté knedlíky smícháme s kysaným zelím, tofu “slaninkou” a zkaramelizovanou cibulkou. Na talíří je posypeme lahůdkovým droždím a čerstvě namletým pepřem.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?